Niedziela, 28 kwietnia 2024 r. Imieniny Bogny, Walerii, Witalisa

Tak krawiec kraje jak mu materiał staje. Oświadczenia majątkowe Burmistrza Kcyni

Koniec roku, to okres publikacji oświadczeń majatkowych. Burmistrz Kcyni Marek Szaruga opublikował już ile zarabia, ile ma oszczędności i jakie ma zobowiązania kredytowe. Dane takie muszą ujawniać osoby sprawujące np. kierownicze stanowiska urzędnicze dlatego na stronie BIP jest także oświadczenia byłego Przewodniczącego Rady Miejskiej w Kcyni.

Burmistrza Marek Szaruga oświadczył, że:

• 29.070,93 zł to oszczędności zgromadzone w walucie polskiej,
  • posiada mieszkanie (współwłasność majątkowa małżeńska) o powierzchni 66,7 m2 o wartości 133.066,50 zł,
  • 89.077,21 zł dochód z tytułu zatrudnienia w Urzędzie Miejskim w Kcyni,
  • 420,00 zł dochód Związek Gmin Kcynia, Szubin, Nakło
  • 63.661,97 zł zadłużenia z tytułu Kredytu Krajowego Funduszu Mieszkaniowego (współwłasność majątkowa)(stan zadłużenia na dzień 31.07.2018 r)
  • 150.865,44 zł zadłużenia z tytułu kredytu mieszkaniowego „Własny Kąt”(stan zadłużenia na dzień 10.09.2018 r)

Ponadto warto zauważyć, że Burmistrz Kcyni porusza się skodą FABIĄ z 2007 roku ale jak sam często podkreśla „Tak krawiec kraje jak mu materiał staje”.

tekst i fot. Robert Koniec

ZOBACZ OŚWIADCZENIE MAJATKOWE BURMISTRZA KCYNI http://mst-kcynia.rbip.mojregion.info/oswiadczenie-majatkowe-marek-szaruga-3/